Verpakkingsinstructie P650 voor UN3373

Verpakkingsinstructie DGR P650 UN3373

De eisen aan verpakkingen en transport worden weergegeven in de verpakkingsinstructie P650.

Eisen aan verpakking

(1) De verpakking moet van goede kwaliteit zijn.

Sterk genoeg om de schokken en druk te weerstaan tijdens het vervoer. Inclusief laad- en lossen en bij opslaglocaties. De verpakking moet deugdelijk zijn zodat verlies van materiaal tijdens vervoer voorkomt. Denk aan gevolg van trilling of temperatuur-, vochtigheids- of luchtdrukverandering.

(2) De verpakkingsinstructie P650 voor UN3373 moet bestaan uit ten minste drie bestanddelen:

  1. primaire houder;
  2. secundaire verpakking;
  3. buitenverpakking

(3) Primaire houders moeten worden verpakt in secundaire verpakkingen.

Zodat ze niet breken of doorboren onder normale transportomstandigheden. Tevens ter voorkomen dat de inhoud ontsnapt. De secundaire verpakking moet met geschikt opvulmateriaal in de buitenverpakking worden bevestigd. Als de inhoud lekt, mag dit de integriteit verpakking niet aantasten.

(4) Voor transport moeten de onderstaande markeringen zijn aangebracht.

Tegen een achtergrond van contrasterende kleuren op de buitenkant van de buitenverpakking worden aangebracht en duidelijk zichtbaar.

Het UN3373 kenmerk moet de vorm hebben van een onder een hoek van 45° op een punt staand (ruitvormig) vierkant. En met afmetingen van ten minste 50 mm bij 50 mm. De lijn breedte moet ten minste 2 mm bedragen. De hoogte van de letters en cijfers ten minste 6 mm zijn.

Juiste vervoersnaam “UN3373 BIOLOGISCHE STOF, CATEGORIE B

 

(5) Ten minste één oppervlak van de buitenverpakking moet minimum afmetingen van 100 mm x 100 mm bezitten.

(6) De te verzenden verpakking moet bestand zijn tegen de valtest volgens 6.3.5.3.

Met een valhoogte van 1,2 m. Nadat de val-test in de juiste volgorde is uitgevoerd, moet ervoor worden gezorgd dat de hoofdcontainer niet lekt. Indien nodig moet de container worden beschermd met absorberende materialen in de verpakking.

(7) Voor vloeibare stoffen:

  1. moet(en) de primaire houder(s) vloeistofdicht zijn;
  2. moet de secundaire verpakking vloeistofdicht zijn;
  3. indien breekbare primaire houders in een enkele secundaire verpakking worden geplaatst moeten afzonderlijk omwikkeld of gescheiden worden.
  4. Tussen de primaire houder(s) en secundaire verpakking moet absorberend materiaal worden aangebracht. Het absorptie  materiaal moet in voldoende mate aanwezig zijn om de inhoud te absorberen. Zodat vrijgekomen vloeistof niet kan lekken uit de buitenverpakking.
  5. De primaire- of secundaire verpakking moet in staat zijn een inwendige druk van 95 kPa (0,95 bar) zonder lekkage te doorstaan.

Bron: DGR, ADR en IATA

Scroll naar top